Održano četvrto Levačko poselo

|   Info
Predstavilo se pet kulturno-umetničkih društava, kao i mladi vokalni i instrumentalni solisti
Foto: TV Kopernikus

Četvrto po redu “Levačko poselo” održano je u četvrtak 26. jula u porti crkve Svetog Romana u opštini Rekovac.

Radi se o manifestaciji koja je posvećena očuvanju srpske tradicije, a koja se sastoji iz folklornih nastupa kulturno-umetničkih društava, ali i vokalnih i instrumentalnih izvođenja. Nastupilo je pet kulturno-umetničkih društava: KUD “Levač” iz Rekovca, KUD “Slavuj” iz Novih Badovaca, iz opštine Gračanica, KUD “Zora” iz Županjevca, KUD “Abrašević” iz Tekije i KUD “Poselo” iz Glavinaca. Ova Društva su se publici predstavila igrama koje su karakteristične za podneblje sa kojeg dolaze:

-Cilj svega ovoga što mi radimo je okupljanje tih mladih ljudi i očuvanje naše tradicije, igre i pesme od zaborava i da na taj način sve to prenesemo omladini. Tako ih sklanjamo sa ulice i svega onoga što se danas dešava u našem društvu –rekao je Goran Petrović, organizator manifestacije.

Tokom manifestacije, predstavile su se i vokalne solistkinje Nevena Pavlović i Sara Pavlović. U programu je učestvovao i mladi harmonikaš Jovan Dimitrijević, a po završetku manifestacije, učesnicima su dodeljene i zahvalnice. Događaj je u pratećem programu ovogodišnjeg 49. po redu Sabora “Prođoh Levač, prođoh Šumadiju”.

Dušan Miletić
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar