Održano otvoreno prvenstvo Smedereva u plivanju

|   Sport
Spektakl na najvećem olimpijskom bazenu u regionu

Olimpijski bazen u Smederevu, sa kapacitetom od 6000 mesta, najveći  je i najlepši sportski objekat te vrste, ne samo u Srbiji, već i u čitavom regionu. Posle pripremnog meča vaterpolo reprezentacije Srbije protiv Rusije pre tri godine, ovo je prvo veliko takmičenje , koji su zajedno organizovali JP Sportski centar i Gradski savez sportova Smederevo.

Plivalo se, za početak, na najkraćoj stazi od 50 metara, a više stotina učesnika i hiljadu gledalaca uživalo je u iznenađujuće kvalitetnim trkama.

Kod dečaka, starosti do 15 godina prvo mesto pripalo je Adamu Milojeviću. Devojčice istog uzrasta, pružile su veoma zanimljivu finalnu trku, u kojoj je Aleksandra Čukić, tek u samoj završnici, bila bolja od Zorice Šparović.

Seniorke su se takmičile u disciplini 50 metara kraul. Brža od ostalih bila je Ivona Čukić, koja se , kao i njena mlađa sestra, takmiči za Plivački klub Vićenca u Italiji.

Seniori su imali dve finalne trke , u disciplinama kraul i delfin. Na 50 metara kraul, pobedio je  trener plivačkog i vaterpolo kluba Smederevo, Tomislav Popović, drugi je bio Aleksandar Stefanović, a treći Nenad Jeftić.

U najtaraktivnijoj disciplini, koja je zatvorila takmičenje, 50 metara delfin stilom, treći je bio Strahinja Petković, drugi Đorđe Grba, a  prvi Đorđe Bulatović.