Održano poetsko veče Suzane Oštrić u Jagodini

|   Info
„Pišem u večernjim časovima, kada je tišina i tada sva moja inspiracija ispliva na površinu“ rekla je pesnikinja Suzana Oštrić tokom svoje poetske večeri
Suzana ima jednu objavljenu zbirku pesama i uskoro stiže druga: Foto TV Kopernikus

 

Suzana Oštrić, pesnikinja iz Zagreba, održala je poetsko veče u prostoriji galerije „Darina“ proteklog ponedeljka u Jagodini.

Prema njenim rečima, koreni sa očeve strane vežu je za Jagodinu, tako da je i njoj drago što je imala priliku da svoje stvaralaštvo predstavi i u ovom gradu. Tom prilikom, predstavila je i svoju prvu zbirku pesama „Nadglasana tišinom“. Njene pesme su prevođene na arapski, francuski, ruski i makedonski, a glavna isnpiracija joj je – ljubav, kao i mnogim umetnicima:

-Čini mi se da pišem od kad znam za sebe. Uverena sam da ne pišem slatkorečivu i površnu poeziju, već da moje pesme zadiru ispod kože u dubinu ženskih emocija. U nekim pesmama ima i blage erotike, ali one koja je zamotana u onaj lep celofan i prihvatljiva za šire mase. Pišem obično u noćnim satima, kada se sve smiri i kada je tišina. Tada moja inspiracija ispliva na površinu i to pretočim u reči –rekla je Oštrić, koja je pored toga istakla da nije član nijednog Udruženja, jer je voli slobodu i to bi je samo ograničavalo.

Tokom večeri, Suzana je čitala svoju poeziju, a priređen je i muzički program. Publika je uživala u poetskoj večeri, a Suzana je istakla da joj je u planu objavljivanje još jedne zbirke pesama, kao i jednog psihološkog romana. Takođe, u njenom opusu se nalazi i nekoliko eseja koji takođe čekaju na objavljivanje.

Dušan Miletić
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar