Okanović: Apel vozačima zbog početka školske godine

|   Info
Stručnjaci apeluju na vozače da se pridržavaju ograničenja od 30 kilometara na čas u zoni škole, jer je to brzina pri kojoj dete ima šansu da preživi u slučaju sudara sa vozilom. Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, Damir Okanović, podseća da je prvi cilj Nacionalne strategije bezbednosti saobraćaja, koji je usvojila Vlada, da najkasnije do 2020. godine nemamo ni jedno poginulo dete u saobraćaju.
Izvor: Televizija Kopernikus

Odomor i raspust su završili, počela je školska godina što znači da je više dece na ulicama, ali i više vozača, zbog čega stručnjaci gotovo svakodnevno upućuju apele onima koji su za volanom.

 

Stručnjaci apeluju i na roditelje, kao i na sve one koji su u prisustvu dece da ne krše saobraćajne propise i pravila, kako deca ne bi pratila loš primer.

 

Koliko vozači treba da vode računa pri vožnji toliko i roditelji moraju da ulože sav svoj napor da što bolje pripreme svoje mališane za izlazak na ulicu.

 

U odnosu na prošlu godinu imamo manje poginulih, a razlika je naročito vidljiva za period od 3. aprila do 1. septembra prošle i ove godine, jer imamo upravo za taj period u odnosu na prošlu godinu smanjenje broja poginulih od 18 odsto.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar