Oko 10 hiljada posetilaca proteklog vikenda u jagodinskom "Potoku"

|   Život
Priređen bogat program za sve generacije. U subotu odigrana dečija predstava i održan koncert grupe “Garavi sokak”, dok je u nedelju priređena velika narodna igranka uz orkestar Joce Strižanca i pevača Stefana Petrušića
Foto: TV Kopernikus

 

Da je Jagodina centar dobre zabave i odlične atmosfere, potvrđeno je i proteklog vikenda u izletištu “Potok”. Skoro 10 hiljada posetilaca uživalo je u programu koji je priređen, a bilo ga je za sve starosne generacije.

U subotu, sa početkom u 18 sati, na Letnjoj sceni izletišta “Potok” odigrana je predstava “Ne bajka” dečijeg pozorišta “Ara” iz Beograda. Predstava je naišla na odličan prijem brojnih mališana koji su uživali u svakom segmentu predstave:

-U okviru zadnjih par predstava pokušavamo da se bavimo ljudima koji žele da nekim svojim aktivnostima privuku pažnju. Okolina to uglavnom ne prepozna na taj način, nego te ljude ili odbaci ili se isuviše bavi njima. Nama iskonski treba samo ljubavi. A kad imamo ljubavi i te osnovne pažnje, onda smo i mi nekako bolji ljudi, činimo se drugima bolji. I ovde se time bavimo –rekao je Fuad Tabučić, glumac. Predstava je završena na jedan lep način, kada su glumci pozvali mališane da igraju zajedno, što su oni sa zadovoljstvom prihvatili.

Već par sati kasnije, publika je uživala u pravom muzičkom spetaklu. Legendarna grupa “Garavi sokak” nastupila je pred još brojnijom publikom, koja je došla da uživa u izvođenju hitova poput “Skeledžija”, “Da li me voliš ili ne”, “Doviđenja tugo” i brojnim drugim:

-Mislim da je Jagodina i na mnogim drugim poljima pokazala jedno svoje umeće, da korača svojim korakom, a sa osmehom na licu. Taj jedan takt je prepoznatljiv i u celoj Srbiji. Jagodina uživa jedan imidž mesta u kojem bi ljudi mogli da žive. To je grad koji se snalazi u teškim vremenima na jedan autentičan način. Kad god putujem u Jagodinu, srećan sam zato što je tu jedna pozitivna energija –rekao je Bane Krstić, vođa popularnog benda. Tribine su bile ispunjene do poslednjeg mesta, a publika je uživala u repertoaru koji im je grupa priredila.

Nedelja je tradicionalno rezervisana za veliku narodnu igranku. Potok je bio krcat posetiocima ne samo iz Jagodine, već i iz drugih gradova Srbije, koji su čuli da je provod u “Potoku” za pamćenje, pa su i sami došli da se uvere u priče koje obilaze Srbiju. Zabava je počela laganim “Moravcem” za koji je bio zadužen harmonikaš Joca Strižanac, sa svojim orkestrom:

-Ovo je jedno lepo očuvanje tradicije. Ovo bi trebalo da ima svaki grad, ali Jagodina je jedna i jedina na Balkanu i u Evropi. Svaki grad bi trebalo da ima jednog Dragana Markovića Palmu, da bi imao sve što ima Jagodina. Ovde je stvarno odlično –rekao je harmonikaš.

Pored poznatog harmonikaša i njegovog orkestra, publiku je zabavljao i mladi pevač Stefan Petrušić. On je sa zadovoljstvom prihvatio poziv da nastupi u izletištu “Potok” i tim povodom pohvalio je ambijent i organizaciju:

-Predivno se osećam ovde. Prvi put sam u Jagodini na ovoj manifestaciji i čuo sam pozitivne komentare svojih kolega, kako je sve lepo organizovano i posećeno. Ovo je lekcija za  ostale gradove, kako treba udovoljiti svom narodu. Ovde ima građana Jagodine, ali i dosta turista. Jagodina nudi toliko sadržaja svima, a pored toga tu je i jedan lep ambijent. Zaista je prelepo i nešto na šta bi trebalo da se ugledaju i druge opštine –rekao je mladi pevač.

Splet igre i pesme oduševio je publiku, a aplauzi su se orili poznatim izletištem. Tokom večeri, publika je uživala u muzičkom programu, a prisutni su više puta poveli veliko kolo, u kom je bilo igrača svih generacija.

“Jagodinsko kulturno leto” nastavlja se i ovog vikenda. Već u subotu, u 19 časova, na Letnjoj sceni izletišta “Potok” odigraće se dečija predstava pozorišta “Ara” iz Beograda, a u nedelju, sa početkom od 21 čas, nastupiće orkestar harmonikaša Slaviše Savića Šodera. Pored njega, nastupiće i legendarna estradna umetnica Nada Topčagić. Organizator “Jagodinskog kulturnog leta” je Kulturni centar “Svetozar Marković”, dok je pokrovitelj Skupština grada Jagodine. Svi događaji na Letnjoj sceni tradicionalno su besplatni.

Dušan Miletić
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar