Okupljaju se najbolje košarkašice Srbije, za vikend važna provera najmlađih reprezentativki

|   Sport
Zvanično okupljanje reprezentacije je u ponedeljak, ali to ne važi za mlađe i manje iskusne igračice, koje će već od subote raditi sa stručnim štabom. Selektorka Marina Maljković želi da vidi na koju od devojaka može da računa u prvom timu pred meč sa Turskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
Foto: Nebojša Paraušić / Košarkaški savez Srbije

 

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igra kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Ekipa Srbije predvođena selektorkom Marinom Maljković igra meč sa Turskom, 14. novembra u dvorani "Ranko Žeravica".

Kako bi mogla da odabere najbolji sastav za ovo, veliko sportsko iskušenje, selektorka je odlučila da isproba više mladih košarkašica, koje će tokom vikenda pokušati da se nametnu za spisak prvog tima.

Zvanično okupljanje reprezentacije je u ponedeljak, ali to ne važi za mlađe i manje iskusne igračice, koje će već od subote raditi sa stručnim štabom.

Pored Srbije i Turske, u kvalifikacionoj E grupi su još Albanija i Litvanija. Direktan plasman na šampionat Evrope izboriće samo reprezentacija koja na kraju kvaliifkacija osvoji prvo mesto. Posle toga biće odabrano pet najboljih drugoplasiranih ekipa iz devet grupa, koje će takođe overiti put za prvenstvo.

Eurobasket za žene se igra u junu 2021. godine u Španiji i Francuskoj.