Ol star za pamćenje, Jokić u pobedničkom timu (video)

|   Sport
Pobedu je odneo Tim LeBrona Džejmsa za koji je nastupio Nikola Jokić rezultatom rezutlatom 157:155 , a srpski centar je postigao svoje prve poene u karijeri u duelu svih zvezda.
Foto: YouTube printscreen

Najboji košarkaši današnjice okupljeni na čuvenoj Ol star utamici NBA lige priredili su novi spektakl za pamćenje. Pobedu je odneo Tim LeBrona Džejmsa za koji je nastupio Nikola Jokić rezultatom rezutlatom 157:155 , a srpski centar je postigao svoje prve poene u karijeri u duelu svih zvezda. 
Meč je odigran „Junajted centru“ u Čikagu i bio je u potpunosti posveće uspomeni na Kobija Brajanta. Igrači koji su učestvovali u Ol star utakmici nosili su dresove sa brojevima 2 i 24, kao omaž Brajantu i njegovoj ćerki Điani, koji su poginuli u padu helikoptera krajem januara. 
U utakmici su primenjena i pravila prilagođena sećanju na Brajanta, tako da je tim koji je imao više poena nakon treće četvrtine morao da postigne 24 poena da bi pobedio, dok je tim koji gubi morao da postigne 24 poena plus broj poena za koliko je zaostajao. Nakon tri četvrtine koje su počinjele od 0:0 delovalo je da će pobediti tim Janisa Adetokumba, koji je u jednom trenutku imao čak 17 poena prednosti – 106:89. Nastavak je doneo veliku borbu, u kojoj je tim Lebrona Džejmsa zahvaljujući odličnoj odbrani I poenima  Entonija Dejvisa sa linije za slobodna bacanja odneo pobedu.
Jedini srpski predstavnik Nikola Jokić je za 12 minuta na parketu popunio skoro sve statističke kolone – 5 poena (2/4 iz igre, 1/3 trojke), 2 skoka, 1 asistencija, 1 ukradena lopta. Titulu MVP-a koja od ove godine nosi ime Kobija Brajanta dobio je Kavai Lenard koji je postigao 30 poena, a u pobedničkom timu pratili su ga Džejms i Pol sa po 23 poena. Dejvis je ubacio 20, Simons 17. a Dončić 18 poena.Kod poraženog tima Adetokumbo je bio najefikasniji sa 25 poena, Voker je ubacio 23, Embid 22, a Gober 21 poen.