Olga Danilović: Želim da osvajam velike turnire

|   Sport
Mlada srpska teniserka Olga Danilović rekla je da još uvek nije svesna da je u 17. godini osvojila prvu WTA titulu i poručila da je spemna za pobede na velikim turnirima i gren slemovima.
Foto: Fonet

 

“Ovo je velika stvar za mene da budem ovde ovako mlada. Još nisam svesna uspeha” rekla je Danilovićeva na konferenciji za medije u Starom dvoru posle prijema kod gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića.


O psihičkoj pripremi za stvari koje je očekuju rekla je da su je ljudi oko nje pripremali.
- Nisam prespavala, nisam oka sklopila i nisam jos svesna, mislim da će mi trebati par dana da shvatim šta se desilo. Nisam znala kako se zovem od adrenalina, ovo je stvarno divan osećaj - rekla je 17-godišnja teniserka.


O narednim planovima i profesionalnim turnirima Danilovićeva je rekla da im se u potpunosti okrenula i da se sprema za naredni gren slem.
- Spremam se za US Open. Pominjala sam već to, potpuno sam se okrenula profesionalnim turnirima, nisam videla sebe u malim turnirima više, mislim da sam bila spremna za veće turnire. Nisam ocekivala tako brzo da napredujem - rekla je Danilovićeva.


Priznala je da pritisak postoji, ali kaže da je to pozitvna vrsta treme koju ima svaki sportista.
- Potapova i ja u finalu smo odigrale divan meč, uvek smo bile tu jedna uz drugu i stvarno mi je draga i prijateljica i osoba.


Mlada srpska teniserka dodala je i da se nada novim finalima i da želi da osvaja turnire kao Novak Đoković, koga je opisala kao vrhunskog igrača i osobu.