Opozicija na Kosovu priprema velike proteste protiv Tačija

|   Info
Cilj protesta je, kažu, sprečavanje inicijative za "korekciju granica", tačnije sprečavanje razmene teritorija.
foto: Fonet


Izvor: Telegraf.rs / Tajug

Najuticajniji opozicioni Demokratski savez Kosova (DSK) poručuje da neće dozvoliti bilo kakve dogovore na štetu "kosovske teritorije", a Samoopredeljenje sa istim motivom najavljuje proteste.

Vučiću i Tačiju treba ostaviti prostor da se dogovore: EU se oglasila o susretu u Austriji

- Pregovori o kosovskoj teritoriji su protivustavni i ko god se pridruži takvim igrama snosiće ustavnu i političku odgovornost. Koordinisaćemo akcije u parlamentu kako bismo sprečili predsednika (Tačija) da dovodi u pitanje suverenost Kosova i teritorijalni integritet - navodi se u saopštenju ove stranke, prenosi prištinska "Epoka".

Samoopredeljenje saopštio je da će organizovati proteste u Prištini uoči ili tokom održavanja narednog sastanka Vučića i Tačija u Briselu, 7. septembra.

Cilj protesta je, kažu, sprečavanje inicijative za "korekciju granica", tačnije sprečavanje razmene teritorija.

- Tačiju je već rečeno i javno i zvanično da opozicione partije smatraju ove sastanke privatnim, gde on kao pojedinac predstavlja svoje privatne interese, ali ne predstavlja interese Kosova - rekao je poslanik tog pokreta Ismalj Kurteši.

Kad je reč o vladajućoj koaliciji, njen otpor prema Tačiju slabi, ocenjuje prištinska "Koha".

Slabljenje tog otpora objašnjava se time što se niko od partnera u vladajućoj koaliciji u ponedeljak nije izjasnio o tome da li bi napustili pregovarački tim ukoliko Tači ne bi uzeo u obzir njihove stavove.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar