"Orlovi"u izmenjenom sastavu rutinski sa Luksemburgom

|   Sport
U odnosu na meč sa Portugalom, selektor Ljubiša Tumbaković je obavio nekoliko izmena, tako da su se od prvog minuta u startnoj postavi našli Rukavina, Spajić, Lukić, Milinković-Savić, Ljajić i Katai.
Foto: fss.rs

Fudbaleri Srbije pobedili su Luksemburg sa 3:1 na gostovanju, u šestom kolu kvalifikacija za EURO 2020.

Prvi deo igre pripao je našem sastavu, pre svega zahvaljujući fenomenalnoj reakciji Mitrovića i postignutog gola (27 u dresu reprezentacije) posle udarca glavom, a sve nakon sjajnog centaršuta Kolarova. Lopta je završila na pravom mestu, igrao se 36. minut.

A hronološki gledano prvu priliku imali smo u šestom minutu, Ljajić je povukao po boku, odložio za Rukavinu koji je centrirao a Mitrović je gađao glavom, ali lopta je završila pored stative. Luksemburg je uzvratio u 17. Minutu, Rodrigez je centrirao a Devil pokušao glavom. Deset minuta kasnije imao je domaćin jedinu pravu šansu u prvom delu igre, preko Rodrigeza, prethodno je Sinani uputio loptu, a pokušaj Rodrigeza osujetio je Dmitrović. Pet minuta pre odlaska na odmor stvorila se velika gužva u šesnaestercu Luksemburga, bili su tu Katai, Ljajić, Mitrović…ali neko je izbacio loptu sa gol linije. I onda minut pre kraja malo i sreće za nas, Olivije Til se nameštao a onda pogodio stativu.

U nastavku selektor Tumbaković je izvršio prvu izmenu, izašao je Katai, a u igru ušao Radonjić. I posle nepunih desetak minuta pogodio za 2:0! Akcija sa „tri dodira“, Dmitrović je ibacio loptu, u skoku je bio Milinković-Savić, lopta je došla do Radonjića koji je odmah gađao i pogodio donji desni ugao gola Luksemburga. Izvršio je selektor Tumbaković i drugu izmenu, sada je Lukića zamenio Gaćinović.

I selektor Luksemburga izvršio je dvostruku izmenu, a upravo su ta dva nova igrača, Da Mota i Turfel bili učesnici akcije koja je Luksemburgu donela gol. U 71. Minutu Dmitrović je fantastično reagovao i spasio gotovo siguran gol. A da ipak otklonimo svaku neizvesnost pobrinuo se Mitrović (28 gol u dresu Srbije), posle asistencije Milinković-Savića.

Igrao se 76. minut, gol i izmena.U igru je ušao Matić, izašao Milinković-Savić. Do kraja nije bilo prilika, pao je ritam a Srbija je rutinski privela meč kraju. Bila je ovo prva pobeda selektora Ljubiše Tumbakovića na klupi najboljeg nacionalnog tima.

izvor: fss.rs