Osnovan street workout klub Smederevo 018

|   Sport
Osvojene prve medalje u Šapcu, ekipni nastup 18. avgusta u Valjevu

Street work out nije parkur, ali ni  adrenalinsko izazivanje sudbine, koje svakodnevno gledamo  na interentu i  društvenim mrežama. Ovaj sport u slobodnijem prevodu znači ,, ulični trening,, i postaje  sve popularniji u svetu. On je, kako kažu osnivači smederevskog street workout kluba,, Smederevo 018,,  spoj akrobatike i gimnastike, na otvorenom prostoru.

  • Najpribližnije objašnjenje naših aktivnosti je nekakav spoj akrobatike i gimnastike – laže Lazar Stevanović, osnivač ovog kluba -  suština je da radimo na otvorenom prostoru i da razvijamo  vežbe snage, anaerobne  veštine, izdržljivost i okretnost.

Lazar Stevanović kaže da  kardio vežbe i footing rade u smederevskoj tvrdjavi, gde im rukovodstvo ovog  objekta izlazi u susret i omogućava kvalitetne treninge, a da sve ostale vežbe rade na otvorenoj teretani u Dunavskom parku.

  • Ovde , u Dunavskom parku, imamo sve sprave, ali nam nedostaje  gumirana podloga, koja bi nas zaštitila od povreda – kaže Lazar Stevanović – Najnapornije vežbe su  parterne, sklekovi i zgibovi, kao i  man flag.

 

Lazar Stevanović je osvojio srebrnu medalju na takmičenju u Šapcu, gde je uradio 120 sklekova, a tim Smedervo 018 priprema se za učešće na ekipnom prvenstvu gradova, koje će biti održano  18. i 19. Avgusta u Valjevu.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar