Otvoren 11. sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2023"

|   Info
Ministar odbrane Miloš Vučević otvorio je danas 11. sajam naoružanja i vojne opreme "Partner" 2023, na kome učestvuju 154 domaća i strana izlagača iz celog sveta, kao i više od 30 vojnih delegacija iz inostranstva.
Foto: FoNet/Milica Vučković

 

Izvor: FoNet

Vučević je rekao da će na sajmu biti predstavljeno više od 170 tipova grupnih sredstava naoružanja koji su proizvod naše odbrambene industrije, kao i 27 novih koje su rezultat rada Vojnotehničkog instituta.

On je precizirao da je na sajmu izloženo 70 novih sredstava, od kojih su 22 ušla u serijsku proizvodnju, a do kraja godine očekuje se uvođenje još 23.

Vučević je podsetio da je u prethodnih mesec i po Ministarstvo odbrane sa domaćim fabrikama namenske industrije potpisalo ugovore za isporuku novih sredstava u vrednosti od 6,2 milijarde dinara, a da se tokom sajma očekuju ugovori dvostruke vrednosti.

Do kraja godine biće isporučeno i naoružanje i oprema naručeni iz inostranstva - transportni avioni, helikopteri H-145, "Talesovi" radari, novi optički i optoelektronski uređaji, najavio je Vučević.

On je rekao da je ponosan na sve ljude koji su učestvovali u organizaciji sajma, na institucije, Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije, jer je to najbolji način prikazivanja rezultata naše namenske industrije, znanja i sposobnosti.

Verujem da ćemo narednih dana da zaključimo vredne ugovore odbrambene industrije Srbije sa inostranim kupcima, naglasio je Vučević.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar