Otvoren novoizgrađeni objekat Vatrogasno-spasilačkog odeljenja u Aleksandrovcu

|   Info
Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić otvorio je danas novoizgrađeni objekat Vatrogasno-spasilačkog odeljenja u Aleksandrovcu, čijom izgradnjom se aleksandrovačkim vatrogascima omogućava veća efikasnost u zaštiti sigurnosti građana te opštine i njihove imovine u slučajevima vanrednih situacija.
Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

 

Izvor: FoNet

Kako je saopštio MUP, novi objekat Vatrogasno-spasilačke jedinice u Aleksandrovcu izgrađen je na površini od oko 330 kvadratnih metara, a u njemu trenutno radi 12 vatrogasaca.

Gašić je rekao da se u vatrogasne službe nekada veoma malo ulagalo, a da su vatrogasci ti koji uvek, kao i tokom noćašnjih poplava izazvanih obilnim padavinama u tom kraju, prvi pomažu građanima.  

On je naveo da Ministarstvo namerava da u 2023. godini završi još 10 ovakvih vatrogasnih stanica širom Srbije, pre svega, u manjim sredinama, dodavši da je nova vatrogasna stanica u Aleksandrovcu napravljena za 49 dana.

"Od 1990. do 2012. godine kupljeno je samo 55 kamiona u čitavoj Srbiji za Sektor za vanredne situacije. Mi smo sada kupili 39 novih navalnih vatrogasnih kamiona", rekao je Gašić.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar