Otvorena 26. likovna kolonija u Kaleniću

|   Info
Likovnu koloniju otvorio predsednik opštine Rekovac, dr Aleksandar Đorđević, a tokom trajanja Sabora „Prođoh Levač, prođoh Šumadiju“ svoja likovna dela stvaraće desetak autora iz različitih krajeva Srbije
Predstaviće se desetak slikara iz različitih krajeva Srbije, Foto: TV Kopernikus

Likovna kolonija u Kalenićkom Prnjavoru, 26. po redu, zvanično je otvorena u četvrtak, 26. jula u Osnovnoj školi u ovom selu. Događaj je u sastavnom delu pratećeg programa ovogodišnjeg 49. po redu sabora „Prođoh Levač, prođoh Šumadiju“.

Događaj je svojim prisustvom i govorom otvorio predsednik opštine Rekovac, dr Aleksandar Đorđević, koji je istakao da mu je zadovoljstvo što su i likovni umetnici deo ovogodišnjeg Sabora:

-Vi ste jedna posebna vrsta ljudi koju treba izuzetno poštovati i čiji rad treba da se ceni. Vi uglavnom ono što mislite preslikate i na svoja platna. Veliki ste umetnici i to treba poštovati. Ova likovna kolonija, koja traje 26 godina samo potvrđuje da ono što vi radite jeste velika stvar –rekao je Đorđević između ostalog.

Na koloniji će svoja umetnička dela, po slobodnoj tematici, stvarati desetak umetnika iz različitih krajeva Srbije: Rekovca, Beograda, Jagodine, Trstenika, Vrnjačke banje i ostalih mesta. Direktora Kulturnog centra u Rekovcu, Katarina Avramov, kaže da je manifestacija jako značajna za sve umetnike, pogotovo one na početku svojih karijera:

-Cilj događaja je afirmacija postojećih umetnika, kao i davanje motivacije novim i mladim umetnicima kako bi krenuli putem likovnog stvaralaštva, da se afirmišu i razvijaju. Ovim putem, pozivamo i mlade ljude da se sve više bave umetnosću i slikarstvom, kako bi ih otrgli od svakodnevnice i loših uticaja koje svakodnevno možemo videti na ulici –rekla je Avramov.

Sva dela koja budu nastala tokom kolonije biće izložena posetiocima po završetku Sabora u nedelju, u Osnovnoj školi u Kalenićkom Prnjavoru, a potom i u galeriji Narodne biblioteke “Dr Milovan Spasić” u Rekovcu.

Dušan Miletić
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar