Otvorena "Benson" akademija fudbala u Jagodini

|   Sport
"Ovo je odlično za mlade ljude koji vole fudbal i na ovaj način diže se rad na jedan viši nivo" -rekao je Dobrica Milanović, predsednik fudbalskog Saveza grada Jagodine tokom otvaranja Akademije
Foto: TV Kopernikus

 

Akademija fudbala “Benson” promovisana je nedavno u Jagodini. Radi se o školi fudbala koja će biti finansirana iz Engleske. Osnivač je Edi Benson, a direktor Viktor Agba iz Nigerije, nekadašnji fudbaler iz Jagodine. Cilj je da se u ovoj Akademiji usavršavaju budući fudbaleri, a u tome će im pomoći igrači iz Nigerije i Gane:

-Naša saradnja je odlična i iskustvo je divno. Lepo su nas dočekali ovde u Jagodini. Sve je divno, od znamenitosti i ljudi, pa do hrane. Sigurno nije greška što Akademija „Benson“ počinje da radi i u Jagodini –rekao je Benson.

Dobrica Milanović, predsednik fudbalskog Saveza grada Jagodine takođe je izrazio zadovoljstvo zbog saradnje sa čelnicima ove Akademije i zbog početka njihovog rada u Jagodini:

-Nije slučajno što je baš izabrano ovo naše područje. Sigurno je da je to dobro za budućnost našeg fudbala, a i šire gledano s obzirom na to da je „Benson“ akademija međunarodna. Dolaziće mladi fudbaleri iz Jagodine, odlaziće naši, afirmisaće se. Diže se rad na jedan viši nivo i to je dobro za mlade ljude koji žele da se bave fudbalom –rekao je Milanović.

Jagodina je Akademiji obezbedila korišćenje kompletne infrastrukture na Gradskom stadionu, a troškove smeštaja i ishrane fudbalera snosiće finansijeri iz Engleske.

Dušan Miletić
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar