Otvorena izložba slika malog formata ULUPUDS-a u Jagodini

|   Info
Predstavljeno je 47 umetničkih dela rađenih različitim slikarskim tehnikama. Izložba je putujuća i poslednja će biti održana u Beogradu, kada će najbolje delo, zahvaljujući glasovima publike, biti nagrađeno
Foto: TV Kopernikus

 

Slikarsko-grafička sekcija Udruženja likovnih umetnika primenjene umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) organizovala je po 12. put zaredom izložbu umetničkih dela malog formata. Ona je po četvrti put održana u Jagodini, a dela su predstavljena na izložbi koja je otvorena proteklog četvrtka u Centru za kulturu “Svetozar Marković”.

Radi se o putujućoj izložbi i gostovaće u devet gradova Srbije, među kojima je i Jagodina. Svojim radovima predstavilo se 47 različitih autora, a na zidovima u foajeu Kulturnog centra mogla su se videti umetnička dela rađena različitim tehnikama kao što su: ulje na platnu, asamblaž, akrilik, mozaik, digitalna štampa, ilustracija i brojne druge:

-Sve tehnike su dozvoljene, samo su bitne dimenzije. Sve sekcije mogu da učestvuju sa svojim radovima, bitno je samo da se autori drže formata, koji je ne sme da pređe veličinu 30x30. Izazov je na tako malom formatu dati nešto tako interesantno i drugačije se razmišlja kada je mali format u pitanju –rekla je Tatjana Koraksić, iz Odbora slikarsko-grafičke sekcije ULUPUDS-a.

Izložba se u Jagodini održava po četvrti put, na veliko zadovoljstvo Centra za kulturu “Svetozar Marković”:

-Baš mi je drago što se ta saradnja razvija i traje. 47 autora, 47 različitih likovnih prikaza, to je stvarno jedno veliko bogatstvo. Lepo je i to što publika može da glasa za najbolji rad. Po završetku svih gostovanja, glasovi iz svih gradova se, u kojima je izložba, sabiraju i najbolji rad odnosi nagradu –rekla je Marija Vulić, iz Centra za kulturu “Svetozar Marković” u Jagodini.

Izložbi je, pored velikog broja ljubitelja likovne i primenjene umetnosti,  prisustvovao i poznati ilustrator i karikaturista Predrag Koraksić Koraks, a za sve zainteresovane, izložba će biti otvorena do 10. septembra.

Dušan Miletić
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar