Ozbiljan čovek ne govori o ratu

|   Info
Predsednik samoproglašene Republike Kosovo Hašim Tači je izjavio saučešće svima koji rade na podeli Kosova i na Zajednici srpskih opština sa izvšnim nadležnostima, jer do toga, kako je istakao, neće doći.
foto: Fonet

 

Izvor: FoNet

Tači je, međutim, poručio da će nastaviti da zagovara korekciju granica koja bi podrazumevala pripajanje Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Tači je na konferenciji za novinare rekao da bi premijer Kosova Ramuš Haradinaj trebalo da koriguje svoje izjave o dijalogu, jer "ozbiljan čovek ne govori svakog dana o ratovima i tragedijama".

Borba sa Beogradom se odvija za stolom u Briselu i za tako nešto imamo podšku EU i SAD, poručio je Tači i pozvao političare da u najvažnijoj fazi dijaloga donesu zajedničku rezoluciju, kojom će biti ispoštovan Ustav i zakoni Kosova, prenosi RTK2.

Osvrnuo se na i izjavu Haradinaja da je ideja o razmeni teritorije sa Srbijom mrtva i dodao da je od njega očekivao mnogo racionalniji i odgovorniji pristup.

Naše pozicije nisu večne, predsednici i premijeri mogu da se menjaju, oni dolaze i odlaze, a pogotovo se mogu promeniti oni koji se ne poprave, poručio je Tači.

Od premijera sam očekivao da bude racionalniji i odgovorniji kada daje izjave u vezi sa dijalogom, jer ozbiljan čovek ne govori svakodnevno o ratovima i tragedijama, već o reformama, dodao je Tači.

Predsednik samoproglašene Republike Kosovo je istakao da ga ne brinu populističke izjave jer, kako je istakao, sve radi po ustavu i zakonu.

On smatra da je sporazum Kosova i Srbije neophodan, jer bi u tom slučaju Srbija i pet preostalih članica EU priznalo Kosovo i ono bi postalo članica UN.

Ubeđen sam da je to moguće i da Kosovo ima podršku svih međunarodnih partnera. Još jednom ističem da ni u kakvim okolnostima neće biti razmene teritorija, ni Zajednice sa izvršnim ovlašćenjima, a uveren sam da je korekcija granice, koja obuhvata Preševsku dolinu, Medveđu i Bujanovac, u interesu države Kosovo, istakao je Tači.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar