Pacoli kivan zbog izjave Ane Brnabić, piše protestnu notu

|   Info
Ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli zahvalio je predsedniku BNV Sulejmanu Ugljaninu na pozivu da govori na tribini u Novom Pazaru. Kako je saopštilo Bošnjačko nacionalno veće, Pacoli je "izrazio gnev zbog pretnji koje je premijerka Srbije Ana Brnabić uputila njemu i BNV-u".

BNV je u saopštenju preneo pismo Pacolija u kojem on navodi da nije govorio na tribini "Proces uspostavljanja regionalne saradnje i stabilnosti na Balkanu" zato što je četiri sata pre polaska za Novi Pazar Vlada Srbije zabranila prelazak granice.

"To je u suprotnosti sa dogovorom u Briselu koji su naše dve vlade potpisale pre četiri godine, povodom čega ćemo napisati protestnu notu", kazao je Pacoli.

On je Ugljaninu napisao i da mora da "izrazi svoj gnev" jer je zbog pozivnice koju je dobio premijerka Srbije Ana Brnabić zvaničnim pismom "pretila njemu i BNV-u", dok se nalazila u SAD, zemlji koja je prva priznala nezavisnost Kosova.

Pacoli je najavio da će nezavisno od zabrane dolaska nastaviti sa svojim naporima "za jedan Balkan i Evropu gde neće biti zabrane prelaska granica i gde zajednice neće biti lišene njihovih osnovnih prava da komuniciraju i da čuju drugu stranu".

Bošnjačko nacionalno veće pozvalo je ministra inostranih poslova Kosova Bedžeta Pacolija da poseti Novi Pazar, a Beograd je poslao negativan odgovor na zahtev za posetu.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar