Pacoli rekao da Kosovo ne može da odbije zahtev SAD

|   Info
Kosovski vicepremijer i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli izjavio je, komentarišući zahteve Vašingtona da se ukinu dodatne takse na robu iz centralne Srbije i BiH, da "Kosovo ne može da odbije zahtev SAD".
foto: YouTube printscreen

Izvor: Tanjug, RTS

Bedžet Pacoli je, kako RTK2 na srpskom jeziku prenosi, u emisiji albanskog servisa RTK poručio da će "razgovarati sa premijerom Ramušom Haradinajem o mogućnosti pozitivnog odgovora za SAD".

Navodi se da se Pacoli, "govoreći o kosovskoj diplomatiji, požalio da je njegov rad otežan zbog nejedinstva državnih zvaničnika" i rekao da "različiti stavovi predsednika i premijera o dijalogu sa Srbijom stvaraju nejasnoće".

Prema Pacolijevim rečima, "u razgovoru sa Srbijom, Kosovo može da napravi izvesne kompromise, koji će se desiti u okviru demarkacije sa Srbijom".

Navodi se da je Pacoli takođe rekao da se "nada da će se opozicija pridružiti pregovaračkom timu".

Reagujući na zahtev Stejt departmenta da Priština odmah ukine takse na robu iz Srbije i BiH, predsednik kosovske privredne komore Agim Šahini je rekao da je u ovom trenutku najbitnije da "i jedna i druga strana razgovaraju i dođu do prihvatljivog rešenja".