Parada ponosa u nedelju, 16. septembra

|   Info
Ovogodišnja Parada ponosa biće održana u nedelju, 16. septembra, a okupljanje učesnika na trgu Slavija počinje od 12, najavio je danas organizacioni odbor Parade ponosa.

Obraćanje ovogodišnje Kume Prajda, novinarke Suzane Trninić, počinje oko 14 časova, a šetnja oko 14.30. Član Organizacionog odbora Parade ponosa Goran Miletić objasnio je da se ulazi (gejtovi) otvaraju u 12 i da ih ove godine ima više nego prethodnih.

On je naveo da će se parada kretati duž Ulice kralja Milana, preko Terazija do Kolarčeve, zatim do Ulice Vase Čarapića i da se završava na Studentskom trgu. Koncert i program u Studentskom parku počinje oko 16 časova, a taj deo programa će biti otvoren za ulaz i izlaz. "Bezbednost je maksimalna, sutra će (policija) održati finalnu probu, a mere su bolje nego ranije", kazao je Miletić.

 Ove godine ne postoje nikakvi spiskovi ili liste za ulazak, da nisu pojedinačno pozivali političare ili javne ličnosti, ali da kao prethodnih godina očekuju dolazak premijerke Srbije ili gradonačelnika Beograda.

Član organizacionog odbora Prajda Aleksandar Savić naveo je da ove godine ima više od 120 volontera i da je odziv mladih mnogo bolji nego prethodnih godina. "Interesovanje tinejdžera je veliko, ali je sve više i roditelja koji su spremni da dovedu svoju decu, mlađe adolescente u Prajd Info centar, kako bi njihovo autovanje bilo što bezbolnije".

‘’ Pozivamo ljude da dodju na koncert u Studentski park, na žurku zatvaranja, pošto neki i dalje imaju problem da dođu na sam Prajd" rekao je Savić u emisiji ‘’Srbija online’’.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar