Parade ponosa odvija se mirno šetnjom ulicama Beograda koja je krenula od Slavije do Studentskog trga

|   Info
Srbija i Beograd danas su poslali poruku da se ovde poštuju ljudska prava i tolerancija, poručili su danas ministri u Vladi Srbije Branko Ružić i Zoran Đorđević i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.
Izvor: TV Kopernikus

Izvor : Tanjug

U povorci, ukrašenoj duginim zastavama i balonima, su premijerka Srbije Ana Brnabić, ministri u Vladi Srbije Branko Ružić i Zoran Đorđević, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Oni su danas svojim prisustvom pružili podršku Paradi ponosa što je učinila i premijerka Ana Brnabić koja će prošetati sa učesnicima prajda.

Američki ambasador u Srbiji Kajl Skot danas je na Paradi ponosa u Beogradu pružio podršku LGBT zajednici, ocenivši da je toj grupi u Srbiji podrška i te kako potrebna.

"Mi smo ovde da podržimo LGBT zajednicu u Srbiji. Svi ovi ljudi treba da vide da nisu sami u svojim nastojanjima da izbore jednaka prava, kao i sve ostale manjinske grupe", rekao je Skot za Tanjug.

U Ulici kralja Milana, kod Slavije, pola sata pre početka šetnje, okupljaju se učesnici Parade ponosa.

Sa razglasa se čuju aktuelni MTV hitovi, učesnici su napravili žurku, a sve je u znaku duginih boja, razapeta velika zastava, zastavice, baloni...