Pet koraka do jakog imuniteta: Detoks koji će vam dati snagu i pripremiti telo za zimu!

|   Život
Jesen je stigla, a sa njom i virusi i prehlade, te je pravo vreme da se zaštitite od negativnih uticaja i ojačate imunitet
Foto: pixabay.com

 

Izvor: Stil/Srbija Danas    

 

Jesen je lepa na svoj način, ali retko imamo priliku da u njoj uživamo upravo zbog raznih virusa, prehlada ili malaksalosti koji zahvati veći deo populacije.

Ukoliko niste među srećnicima, koji nemaju ovih problema, savetujemo vam da povremeno napravite detoks pauzu od raznih namirnica koje svakodnevno konzumirate, a koje mogu usporiti vam imuno sistem.


Tri dana bez kafe

Možda zvuči kao naučna fantastika, ali probajte da na tri dana kafu zamenite čajem.  Možete ga piti u velikim količinama, ukoliko izaberete pravi, jer čaj je prava banja za bubrege i ovo će sigurno pomoći u detoks procesu.

 
Jogurt za dobre bakterije


Svi znamo koliko je jogurt zdrav, a sada vam donosimo recept za detoks na bazi jogurta.

 
Detoks kupka protiv gripa: Kombinacija 5 sastojaka tera prehladu za nekoliko sati! (

Sastojci:

 

    jedna šolja jogurta
    iseckana banana
    jedna šolja lisnatog kelja,
    jedna kašika meda

 

Ovaj smuti je odličan za početak dana, zasitiće vas, dati energiju i podstaći metabolizam.

 

Voda, čaj i topla limunada

 

Suština detoksa je i da se vaše telo opusti, a sa njim i misli. Dakle, ne morate biti striktni i previše strogi prema sebi. Ukoliko budete previše striktni, to će dovesti do stresa koji vam nije potreban.

Dnevno pijte do dve litre vode, a tu količinu možete i smanjiti ukoliko ste pili čaj. Svaki dan započnite sa čašom mlake vode u koju ste nacedili limun.

 

Limunada od zelenog čaja: Ovaj napitak će vam stvarno pomoći da smršate!


Krenite u saunu


U toku leta to je nemoguća misija za neke, ali sada je pravo vreme, da krenete u saunu. Sat vremena gde ćete znojenjem izbaciti sve toksine, na vrlo jednostavan način – sedeći, najviše doprinosite detoksikaciji.

 

Savet plus je da spojite saunu sa bazenom, topla sauna i hladnija voda u bazenu će podstaći cirkulaciju, bitnu za zimu koja je pred nama, a to će uticati da koža zablistata. Takođe ovo je odličan lek za proširene i izražene vene.


Pokretnite se!

 

Ne morate da krenete u teretanu ili da trčite dok vas glava ne zaboli, jer kada sebi namećemo teške fizičke napore, brzo se od toga zamorimo i odustanemo. Dovoljno je da za početak prošetate bar pola sata dnevno i protegnete se dobro kada ustanete ujutru.