Pijani policajci dali maloletnici da vozi maricu

|   Info
Trojica policajca iz Slovenije suspendovana su jer se otkrilo da su maloletnoj drugarici jednog od njih dopustili da vozi policijsku "maricu".
Foto: Pixabay

 

Izvor: Tanjug

Maloletnica nije imala vozačku dozvolu, a pri tom su svi pili alkohol, javili su danas slovenački mediji

Kako je saopštila policijska uprava Kranj, gde se incident dogodio, policajci su u kasnim noćnim satima "provozali" maloletnu prijateljicu, a potom su joj dopustili da i ona vozi.

Policajci imaju 30 i 25 godina, a treći je 20-godišnji pripravnik na čiju su ideju prošle nedelje pozvali njegovu maloletnu drugaricu.

Protiv njih je pokrenut disciplinski postupak, a ako uz to budu optuženi i osuđeni za nesavesno ponašanje tokom dužnosti, mogli bi biti kažnjeni i sa tri godine zatvora ili novčanom kaznom, objavili su tv stanica POP-TV i Slovenački radio.

U policiji ističu da suspenzijom mladih policajaca žele javnosti da daju na znanje da je neodgovorno ponašanje policajaca na dužnosti nedopustivo, a onima koji su još u procesu dvogodišnjeg obrazovanja za tu službu u ljubljanskoj policijskoj akademiji, da se takvi prekršaji i zanemarivanje dužnosti neće tolerisati

Napominje se i da nije slučajno što oni tokom školovanja imaju čak 300 nastavnih sati etike i lekcija o ljudskim pravima, prenosi Hina.

Policija u Kranju je navela da policajcima preti i otkaz i mogućnost krivične prijave.

Kako navode slovenački mediji, za incident s maloletnom devojkom koja je policijskim vozilom upravljala na autoputu, nakon što je celo "društvo"" konzumiralo alkohol, saznalo se tako što je ona ceo događaj snimala telefonom i objavila na društvenim mrežama. To je video jedan policajac koji radi u unutrašnoj kontroli i koji je tražio da se slučaj ispita. Posle toga, devojka je pozvana na informativni razgovor u policiju, gde je sve priznala.