Pijanistkinja Nada Kolundžija nastupa u Nišu

|   Info
Čuvena pijanistkinja u okviru turneje imaće koncert i u Nišu, u četvrtak 20. septembra, u Niškom kulturnom centru.
Foto: pixabay.com

 

Izvor:Južne vesti    

Jedna od najznačajnijih srpskih interpretatora i promoter savremene muzike, pijanistkinja Nada Kolundžija, kako najavljuju organizatori, u okviru svoje turneje na kojoj promoviše trostruki album “Udah/Izdah”, održaće u četvrtak 20. septembra koncert u Niškom kulturnom centru.

Pijanistkinja će na koncertu promovisati malu antologiju muzike za klavir, a iz NKC-a kažu da će publika na koncertu imati retku priliku da čuje akustični klavir u kombinaciji sa muzičkom matricom, kao i kompoziciju za muzičku kutijicu.

    Koncert će biti propraćen slajd prezentacijom sa tekstovima, fotografijama i delovima partitura. Uvodnu reč držaće muzikolog Ivana Miladinović Prica, urednica knjige. Od snimljenih video materijala sa turneje biće montiran dokumentarni film. Muzičkim školama i radio stanicama pijanistkinja će pokloniti po primerak antologije - navode organizatori.

Za Kolundžiju kažu da je naš najznačajniji interpretator i promoter savremene muzike, koja je svojim istančanim ukusom sastavila zbirku koja "ozvučava" burno stoleće muzike - od avangarde i eksperimentalne muzike, preko minimalizna i postminimalizma, do misticizma, filmske muzike i džeza.

Knjiga koja je deo antologije sadrži iskaze kompozitora, koji su pisani posebno za ovu priliku, kažu organizatori, a u njoj se nalaze i biografije kompozitora, kao i eseji o njenom pijanizmu. Antologija sažima energiju njenog bogatog iskustva na polju istraživanja i izvođenja savremene muzike.

    Nada Kolundžija je koncertna pijanistkinja, pasionirani promoter savremene muzike. Održala je preko hiljadu koncerata u dvadeset osam evropskih zemalja, i širom sveta. Gostovala je na brojnim festivalima i dobitnica je internacionalnih nagrada i priznanja. Njeni solistički nastupi osobeni su po imaginativnim programima i visoko ocenjenim interpretacijama. Svoje nastupe je obogatila i sviranjem prepariranog klavira, klavira igračke, snimljenih zvučnih matrica, višemedijskim konceptima, četvrt stepenom muzikom za 2 klavira itd - ističu u NKC-u.

Nada Kolundžija redovno nastupa sa svojim bratom i poznatim violinistom Jovanom Kolundžijom, a dobitnik je brojnih priznanja i nagrada na međunarodnim takmičenjima.

Njen koncert počinje u 20 sati, a ulaznica košta 300 dinara, dok đaci, studenti i penzioneri mogu da je kupe sa popustom za 200 dinara.

 

 

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.