Pobeda bez izgubljenog seta

|   Sport
Odbojkaši Srbije opravdali su ulogu favorita u meču sa Kamerunom i ostvarili ubedljivu pobedu od 3:0, po setovima 30:28, 25:16, 25:17. Bila je ovo druga utakmica Srbije na Svetskom prvenstvu i prva pobeda, posle poraza od SAD na startu takmičenja.
Foto: Fonet

 

Izabranici selektora Grbića do trijumfa su došli bez izgubljenog seta, a već od prvih momenata utakmice pokazali su veliku borbenost i odličnu igru. Reprezentacija Kameruna nije se predavala i čak je uspevala da smanji početnu prednost Srbije. Naš nacionalni tim praktično je, baš kao i na startu prednost sticao i u uvodnim minutima drugog i trećeg seta, što je za ekipu poput Kameruna ipak bilo teško dostižno. Pad koncentarije srpskih odbojkaša u trećoj deonici protivnik ipak nije uspeo do kraja da iskoristi.

U srpskom timu istakao se Dražen Luburić, a selektor je kombinovao sastav, kako bi odmorio Podraščanina i Atanasijevića.

Naredni protivnik odbojkaške reprezentacije Srbije biće Tunis, koji do sada na Svetskom prvenstvu nije uspeo da osvoji nijedan set. Utakmica se igra u subotu od 17 časova.

 

Srbija – Kamerun 3-0 (30:28, 25:16, 25:17)

Srbija: Petrić, Okolić, Kovačević, Katić, Krsmanović, Ivović, Jovović, Atanasijević, Luburić, Majstorović, Podraščanin, Rosić, Lisinac, Kostić. Selektor: Nikola Grbić.

Kamerun: Feghuo, Vunembaina, Hile, Engala, Dolegombai, Mbutngam, Bitja, Hasana, Engoe, Ndongo, Bioki-Bi-Nikot, Moto, Majam, Kamto. Selektor: Blez Majam Re Niof.

 

 

Foto: Fonet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar