Pobeda SNS-a na izborima u mesnim zajednicama u Prijepolju

|   Info
Na izborima za članove Saveta mesnih zajednica u opštini Prijepolje, Srpska napredna stranka ostvarila je u nedelju ubedljivu pobedu u svim mesnim zajednicama gde su Srbi većinsko stanovništvo, saopštio je SNS Prijepolja.

 

Izvor: Tanjug

Izbori su sprovedeni u 27 od ukupno 30 Mesnih zajednica na teritoriji opštine Prijepolje, dok u tri Mesne zajednice izbori nisu održani jer nisu postojali uslovi za njihovo održavanje.

Nije bilo izbornih nepravilnosti koji bi uticali na rezultate i tok izbora. Na izborima su uzeli učešće SNS, SPP, SDP, SPS i delimično SDA i DPS.

Za članove saveta Mesnih zajednica bira se 183 člana, a kandidovalo se 283 građana, od čega 106 predstavnika SNS-a.

Apsolutnu pobedu SNS osvojila je u Mesnim zajednicama: Toci, Drenova, Babine, Aljinovići, Pravoševo, Rasno, Seljašnica, Kolovrat, Kamena Gora, Milešev Do, Slatina, Mileševo, Jabuka, Sedobro i Ivanje.

Obzirom da je stanovništvo u opštini Prijepolje multietničko, gde je odnos između Srba i Bošnjaka približno isti, u značajnom delu preostalih Mesnih zajednica biće formirani Saveti mesnih zajednica sa učešćem predstavnika SNS-a, kaže se u saopštenju.

Ostvarena je ubedljiva pobeda na ukupnim izborima za Mesne zajednice, koju su odneli SNS i stranka SPP.

Posmatrano pojedinačno najveći broj ostvarenih mandata za članove Saveta mesnih zajednica postigla je Srpska napredna stranka.

U Mesnim zajednicama gde Srbi čine većinsko stanovništvo, Srpska napredna stranka će u preko 90 odsto imati predsednike mesnih zajednica, saopštila je SNS iz Prijepolja, prenosi Tanjug.