Počela 19. "Kupusijada" u Futogu

|   Info
Ovogodišnja 19. "Kupusijada", na kojoj su se okupili brojni poljoprivredni proizvođači i izlagači, svečano je otvorena juče u Kulturnom centru "Mladost" u Futogu.

Pored proizvođača futoškog kupusa, priliku da predstave svoje domaće proizvode imaju i ostali proizvođači, a sve u cilju predstavljanja privrednih potencijala Futoga.

 "Mi između ostalog finansiramo održavanje ovakvih manifestacija. Pomažemo rad udruženju 'Futoški kupus' i ovo jeste način da se široj masi približi značaj kupusa ne samo za Futog, nego siguran sam i za celu Srbiju", izjavio je pokrajinski sekreatar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević.

 On je istakao da zaštićena oznaka geografskog porekla zapravo predstavlja komparativnu prednost naših proizvoda na tržištu i dodao da je to pravi put ka boljem pozicioniranju naših domaćih proizvoda.

"Kupusijada" u Futogu, jedinstvena manifestacija u Srbiji po tematici kojoj je posvećena, mestu svoga redovnog održavanja i bogatstvu mogućnosti koju pruža autohtona sorta kupusa kakva se uzgaja i prerađuje isključivo u Futogu, nastavlja se i danas uz bogat program.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar