Počeli "Dani Srpske” u Srbiji

|   Info
Srbija je nezaobilazan faktor mira i stabilnosti na Balkanu, najvažnija zemlja koja pokazuje ljubav prema Republici Srpskoj, rekao je predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik na svečanoj akademiji u Kombank dvorani u Beogradu, kojom su počeli "Dani Srpske” u Srbiji.

Izvor: FoNet


Dodik je ocenio da je Srbija, koju predvodi Aleksandar Vučić i njegova vlada, mnogo pomogla RS, gradeći mostove, vrtiće, puteve.

On je najavio da će u Istočnom Sarajevu, 5. oktobra, biti otvorena bolnica koju će se zvati "Srbija".

Republika Srpska bila je izložena raznim pritiscima na autonomiju, visok stepen autonomije koja je formirana Dejtonskim sporazumom, istakao je on.

Ona je rezultat borbe našeg naroda, pod vođstvom Radovana Karadžića i Ratka Mladića. Dejton je bio kompromis da se uđe u kvazi državu Bosnu i Hercegovinu, a visoki predstavnici su pokušavali da je smanje i od RS naprave praznu ljušturu, rekao je Dodik.

Ne krijemo da volimo Srbiju, živela Srbija, živela RS i živeo srpski narod, poručio je Dodik.

Svečanosti su prisustvovali predsednika Skupštine Srbije Maja Gojković i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" svake godine kroz zanimljive programe predstavlja kulturu, umetnost, nauku, prosvetu i privredu Srpske.

U umetničkom programu učestovali su umetnici Bora Dugić, Dragoljub Đuričić, plesna grupa "Una Saga Serbika" i dečji horovi.

Dani Srpske u Srbiji traju do 8. septembra, kada će svečano biti zatvoreni u Subotici.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar