Počinje 12. Međunarodna studentska nedelja

|   Info
Više od 300 studenata iz čitavog sveta pristiglo je u Beograd kako bi učestvovalo na 12. Međunarodnoj studentskoj nedelji u glavnom gradu , najvećem okupljanju tog tipa u Jugoistočnoj Evropi. Studente je u Skupštini grada Beograda primio gradonačelnik, Zoran Radojičić.

Više od 300 studenata iz čitavog sveta stiglo je u srpsku prestonicu jer počinje  12. Međunarodna studentska nedelja u Beogradu, najveće takvo okupljanje u Jugoistočnoj Evropi. Manifestacija posvećena edukativnim, kulturnim i zabavnim sadržajima za akademce trajaće do 23. jula, a ceremonija svečanog otvaranja održana je u Skupštini grada Beograda, gde je učesnike pozdravio i gradonačelnik dr Zoran Radojičić.

Program sa sloganom "Preuzmi inicijativu" podrazumeva 10 radionica koje prate globalno aktuelne teme poput socijalnog preduzetništva, informacionih tehnologija, digitalnog marketinga, biznisa i zaštite prirodnog okruženja, ali biće tu i onih posvećenih plesu, fotografiji, jogi i drugim zanimljivim disciplinama. Tradicionalno najposećeniji festivalski događaj, "Defile zastava", biće održan u subotu, 21. jula, kada će učesnici prošetati užim centrom grada, od Trga Nikole Pašića u 16.45 sati. Beograd će i tada, bez sumnje, izgledati kao prava svetska prestonica s obzirom na to da će se njegovim ulicama vioriti zastave više od 50 država.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar