Počinje sa radom WEB servisa za elektronsku naplatu putarine

|   Infotehno
Javno preduzeće „Putevi Srbije“ od petka 30.12.2022. godine pokreće WEB servis za elektronsku naplatu putarine.
Foto: televizija Kopernikus

 

Servis će u početnoj fazi funkcionisati na teritoriji Republike Srbije i isti će biti dostupan isključivo fizičkim licima.

U narednoj fazi, na osnovu do sada ostvarenih pregovora, iz JP „Putevi Srbije“ očekuju pristupanje zemalja regiona, tako da će elektronska naplata putarine uskoro funkcionisati kroz istu platformu u više zainteresovanih zemalja.

To će omogućiti svim korisnicima da sa istim TAG uređajem prolaze kroz više zemalja učesnica zajedničkog projekta povezivanja elektronske naplate putarine u regionu.

Da bi zainteresovani mogli da postanu korisnici elektronske naplate putarine kroz jedinstvenu plaftormu za elektronsku naplatu putarine, potrebno je da poseduju TAG uređaj (postojeći ili novo kupljeni) kao i platnu karticu (debitna/kreditna, mastercard, visa, maestro).

Korisnicima će se, nakon korišćenja određene deonice autoputa, izvršiti automatska naplata putarine sa registrovane platne debitne/kreditne kartice.

Detaljno uputstvo kako postati korisnik web platforme za jedinstvenu elektronsku naplatu putarine, može se preuzeti sa internet prezentacije JP „Putevi Srbije“.

Usluga će u početnoj fazi biti dostupna na prodajnom mestu JP „Putevi Srbije“ u Ustaničkoj ulici 64/5 svakog radnog dana u vremenskom periodu 07-22 časa, a u narednim fazama biće proširena kroz postojeću distributivnu prodajnu mrežu za elektronsku naplatu putarine, najavljeno je iz JP „Putevi Srbije“.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar