Podrška porodici i deci sa smetnjama u razvoju

|   Info
Tim za rane intervencije niškog Doma zdravlja čine zaposleni iz sistema zdravlja, predškolske ustanove i Centra za socijalni rad.
Foto: televizija Kopernikus

 

Zato su se u ovoj zdravstvenoj ustanovi okupili timovi iz Šapca, Novog Beograda i Zrenjanina  kako bi razmenili iskustva o porodično orijentisanom modelu rane intervencije koji podrazumeva pružanje podrške porodicama i deci sa smetnjama u razvoju.

Porodično orijentisan model rane intervencije podrazumeva pružanje pomoći i podrške deci sa smetnjama u razvoju u prirodnom okruženju na taj način što osoba iz Tima za rane intervencije odlazi u kućnu posetu takvoj porodici jednom nedeljno.

Timovi iz Šapca, Novog Beograda i Zrenjanina dolaze u posetu svom mentorskom timu u niškom Domu zdravlja od koga su imali priliku da u prethodnom periodu uče o Porodičnom modelu rane intervencije.

Iako registar dece sa smetnjama u razvoju postoji, nisu sva deca upisana, pa je ovom prilikom apelovano da roditelji evidentiraju svoju decu kako bi stručne službe mogle da pruže podršku i pomoć.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar