Podrška školskom sportu

|   Info
U organizaciji Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije i Sportskog saveza opštine Novi Pazar danas je u tom gradu održan „Mali sajam sporta“, kome je priustvovao ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Deca predškolskog uzrasta, osnovci i srednjoškolci, posmatrali su oko 200 sportista iz klubova sa teritorije Novog Pazara u sportskoj dvorani „Pendik“, a zatim su se i sami oprobali u karateu, košarci, fudbalu, odbojci, aikidu i ostalim sportovima.

Udovičić je tom prilikom istakao da je izuzetno važno da se nastavi sa ulaganjem u sportsku infrastrukturu u Novom Pazaru i širom Srbije, kao i u školski sport.

On je zatim posetio osnovnu školu "Stefan Nemanja" i uručio komplet opreme za fiskulturnu salu, u sklopu akcije opremanja fiskulturnih sala u Srbiji, koju ministarstvo zajednički sprovodi sa Savezom za školski sport Srbije.

Cilj akcije je da 15 odsto fiskulturnih sala širom Srbije do kraja godine dobije novu sportsku opremu, kako bi se stvorili uslovi da se učenici bave sportom u skladu sa najsavremenijim standardima.

Foto: FoNet

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.