Podstanar ne plaća kirije i ne izlazi iz stana

|   Život
Jedan Nišlija više ne može da uđe u svoj stan, jer je Novosađanin koji je otvorio školu karatea u Nišu iznajmio taj objekat na godinu dana i odbija da se iseli, a prema rečima stanodavca kiriju i račune ne plaća.
Foto: televizija Kopernikus

 

Kada je Nišlija Vanja Dimić sklopio ugovor i izdao svoj stan na godinu dana jednom Novosađaninu nije ni slutio da će se to, kako kaže, pretvoriti u noćnu moru.

Kako Vanja kaže, stanar je uplatio depozit od 360 evra u visini jedne kirije i već peti mesec je u stanu, ne plaća račune, nijednu kiriju nije isplatio, a svakog meseca je smišljao je nove izgovore.

Nakon toga stanar je imao novu priču.

Sve želje korisnika stana bile su ispunjene a prema Vanjinim rečima stanar je i sam procenio da je pronašao saosećajnog stanodavca i da je lako igrati sa njim na kartu sažaljenja.

Dimić naglašava i da je početkom februara doneo raskid ugovora, prema kome je trebalo do 15. da se iseli iz stana. Ugovor nije potpisao i iz stana nema nameru da se iseli.

Korisnik stana nije želeo da da izjavu i upozorio je da će podneti tužbu ukoliko spomenemo njegovo ime. Rekao je da je platio kiriju za godinu dana unapred kao i da sve račune redovno plaća i da za to ima svedoke. Međutim Vanja nam je pokazao račune koje je sam platio kao i prepiske koje ukazuju na to da kirija nije isplaćena. Ročište je zakazano 29. maja i dok ne bude završeno suđenje stanar ne planira da se iseli, niti ga stanodavac može izbaciti. Vanja se nada da suđeneje neće trajati dugo.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar