Pokrenuta platforma potrebe.rs

|   Infotehno
Srpski filantropski forum i Fond B92 saopštili su danas da su pokrenuli platformu potrebe.rs namenjenu zdravstvenim i drugim institucijama, lokalnim samoupravama, organizacijama civilnog društva i svima onima koji su u potrazi za sredstvima za ublažavanje krize izazvane pandemijom.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Izvršni direktor Srpskog filantropskog foruma Veran Matić izjavio je tim povodom da su organizacije okupljene oko tog foruma pomogle zdravstvenom i socijalnom sektoru sa više od dva miliona evra.

"Kako bismo izbegli kampanjski pristup prikupljanju sredstava za rešavanje važnih problema u zdravstvenom i socijalnom sistemu, pokrenuli smo platformu potrebe.rs u okviru koje je moguće informisati se o tome kakve su potrebe institutucija kako bi se planirala donatorska ili društveno odgovorna aktivnost u kompanijama i kada je reč o individualnim dobročiniteljima", istakao je Matić.

Srpski filantropski forum i Fond B92 u saopštenju navode i da su od marta 2020. godine prikupili preko 200 miliona dinara u novcu i preko 10 miliona dinara u robi za podršku zdravstvenom sistemu Srbije u borbi protiv pandemije, što je 10 odsto ukupne sume donirane u Srbiji od početka pandemije.

Projekat Jedinstvena baza podataka o potrebama i informacijama vezanim za pandemiju kovida-19 realizuje se uz finansijsku podršku Balkanskog fond za demokratiju, Nemačkog Maršalovog fonda SAD i Američke agencije za međunarodni razvoj.