Polaganje vojničke zakletve

|   Info
U kasarnama u Somboru, Leskovcu i Valjevu danas su održane svečanosti povodom polaganja zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, kadeta, učenika srednje stručne vojne škole i slušalaca klase rezervnih oficira Vojne akademije i Vojnomedicinske akademije.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Polaganju vojničke zakletve u kasarni "Aerodrom" u Somboru prisustvovao je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je rekao da je Vojska Srbije garant stabilnosti i slobode.

"Što budemo snažniji, opremljeniji i obučeniji, to će naš mir biti sigurniji, to će naša stabilnost biti sigurnija i to ćemo više biti odvraćajući faktor za bilo koga ko misli da bi sa Srbijom trebalo razgovarati jezikom sile", kazao je Vulin.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović rekao je u kasarni "Vojvoda Petar Bojović" u Leskovcu da Vojska Srbije danas bitno doprinosi očuvanju bezbednosti ne samo u regionu, nego i u svetu, posebno razvojem saradnje i partnerstva s drugim vojskama.

"Naše učešće u multinacionalnim operacijama van granica Srbije povećava ugled ne samo vojske već i države u svetu, jačajući njen diplomatski potencijal za ostvarivanje interesa naših građana", rekao je Mojsilović.

Foto: FoNet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar