Poletela prva dva remontovana MIg-a 29

|   Info
Dva remontovana MIG-a 29, koje je Srbija nabavila od Rusije, uspešno su danas obavila prvi, probni let sa aerodroma u Batajnici, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra odbrane Aleksndra Vulina i prisutnih gostiju. Predsednik je u Batajnici izjavi da država razmatra da od 2020/21 godine ponovo uvede obavezni vojni rok, u trajanju od tri ili šest meseci.
foto:Tv Kopernikus

 

Svoj prvi let dva remontovana MIG-a 29, koje je Srbija nabavila od Rusije, uspešno su danas obavila  svoj prvi. Jednim MIG-om 29 upravlja pukovnik Aleksandar Piposki, a u drugom se nalaze major Zoran Jokić i pukovnik Brane Krnjajić. Predsednik  Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao danas prijemu dva aviona, predložio je da te letilice i još šest, trenutno u remontu, dobiju naziv po imenima junaka iz perioda NATO agresije.

 "Moj je predlog, a nadam se da će Vojska Srbije to prihvatiti, da ovi avioni dobiju naziv po imenima junaka iz perioda NATO agresije, a to su Veličković, Đurić, Radosavljević, Pavlović...Svi oni ljudi koji su dali svoje živote", najavio je Vučić.

U novembru će na vojnoj paradi u vazduhu biti osam naših aviona MIG-29, najavio je predsednik Srbije.Vučić  je poručio da će Vojska Srbije sada imati dovoljno migova, da se razmišlja i o nabavci "puminih" helokoptera za policiju, ali i da ćemo nastaviti da jačamo kapacitete u svim rodovima, te da bi treća faza, a ona podrazumeva najmodernije naoružanje, ali i radarske sisteme, biti gotova krajem naredne i početkom 2020. godine.

Država razmatra da od 2020/21 godine ponovo uvede obavezni vojni rok, u trajanju od tri ili šest meseci, odgovarajući na pitanja novinara najavio je predsednik Vučić.

"Još razmišljamo. Neću ništa da obećavam po tom pitanju. To zavisi i od finansija", rekao je Vučić

Predsednik Aleksandar Vučić na kraju obračanja novinarima ali i prisutnim gostima rekao da je  snaga naše vojske nekad i sad – nebo i zemlja

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar