Policajci na obuci uhvatili kradljivca, primio ih ministar

|   Info
Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović primio je Miloša Vanića i Filipa Karličića, polaznike 16. klase Centra za osnovnu policijsku obuku, koji su neposredno nakon izvršenja krivičnog dela krađe, brzom i efikasnom intervencijom uhvatili počinioca.
Foto: Fonet

Izvor: Tanjug

Iako tek prolaze praktičnu obuku u Policijskoj stanici Stari Grad, dvojica budućih policajaca su pokazali izuzetnu posvećenost i hrabrost. Nakon završetka smene, koju imaju u okviru praktične obuke, Vanić i Karličić su u Bulevaru despota Stefana uhvatili osumnjičenog koji je neposredno pre toga otrgnuo zlatni lančić jednoj ženi.

Iako se dao u bekstvo, zahvalujući prisebnosti dvojice polaznika COPO, on je odmah uhvaćen, nakon čega je došla patrola policije koja je uhapsila i privela osumnjičenog.

"Želim da zahvalim ovim mladim momcima, koji prave svoje prve korake u policijskom poslu, a koji su već pokazali da su spremni i odlučni da brinu o bezbednosti naših građana i zemlje", rekao je Stefanović.

Vanić i Karličić, kako je naveo ministar, opravdali su poverenje koje im je ukazano.

"Ovo je pravi primer posvećenosti poslu i mimo redovnih dužnosti. Važno
je da građani vide da su policijski službenici, posebno mladi koji tek započinju svoju karijeru, spremni da hrabro odgovore na sve zadatke i zaštite građane", rekao je Stefanović.

Osumnjičenom M. P. (1979), koga su polaznici COPO uhvatili na delu, određeno je zadržavanje do 48 časova zbog sumnje da je počinio krivično delo teška krađa. On je priveden nadležnom tužiocu i određen mu je pritvor. Takođe, za nji

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar