Policija nastavlja akciju

|   Info
Više od 1.000 migranata je prebačeno u prihvatne centre, a šest je zvršilo u bolnici posle jučeraše akcije policije u okolini Horgoša i u Beogradu, izjavio je danas pomoćnik direktora policije pukovnik Dragan Vasiljević i naglasio da policijska akcija i dalje traje na teritoriji cele Srbije.
Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

 

Izvor: FoNet, RTS

Pucnjava je prijavljena u četvrtak popodne kada su se sukobile grupa krijumčara ilegalnih migranata, policija je reagovala, a šest povređenih je primljeno u bolnicu i nalaze se pod polcijskim, rekao je za RTS Vasiljević i naglasio  da "policija preduzima intenzivne mere" kako bi pronašle sve počnice krivičnih dela

Policija je tokom u akcije našla automatsko oružje, pištolje, municiju, a kod nekih su, rekao je Basiljević, nađena i obeležja Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) "na kapama, šalovima, kačketima".

Vailjević navodi da se uglavnom radi o državljanima Avganistana i Maroka.

Migranata ima najviše u zonama graničnog pojasa na teritoriji policijskih uprava Subotica, Kikinda, Sombor, Vranje, Pirot, ali i u drugim delovima zemlje.

U narednom periodu, ocenio je Vasiljević, ne očekuje se veći priliva migranata, koji je ove godine u odnosu na prethodnu godinu znatno veći.

U prihvatnom centru u Preševu trenutno je smešteno 1.100 migranata, a sinoć i tokom noći stigla je grupa od 620 migranata, sa severa zemlje, javio je dopisnik dopisnik RTS.