Ponovno glasanje na 9 mesta

|   Info
Republička izborna komisija (RIK) odlučila je danas da se glasanje na referendumu o promeni Ustava Srbije u delu pravosuđa ponovi na devet glasačkih mesta u nedelju, 23. januara.
Foto: FoNet/Aleksandar Barda

 

Izvor: FoNet

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević je saopštio da se glasanje ponavlja na biračkim mestima na kojim je poništeno glasanje.

On je objasnio da je na osnovu predloga rešenja podkomisija, koje su konstatovale da rezultati ne mogu biti utvrđeni, neophodno da se izbori ponovo sprovedu.

Dimitrijević je rekao da će se raspustiti birački odbori i formirati novi i ponovo pripremiti birački spiskovi na ukupno devet glasačkih mesta.

Glasanje se ponavlja na glasačkom mestu broj 16 u Petrovcu na Mlavi, na četiri mesta u Trsteniku, na glasačkom mestu broj 43 u Bačkoj Topoli, broj 33 Pantelej Niš, na glasačkom mestu broj 47 u Čačku i na glasačkom mestu broj  32 Požarevcu.

Ponovno glasanje biće održano 23. januara od 7 do 20 sati.

Pošto se raspuste birački odbori imenovaće se  novi, a Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pripremiće nove overene izvode iz biračkog spiska i dostaviti ih RIK do 21. januara.

Na sednici je RIK odbila nekoliko prigovora kao neosnovane ili neblagovremene.