Poraz borbenih odbojkaša

|   Sport
Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od Sjedinjenih Američkih Država na startu Svetskog prvenstva u Italiji. I pored velike borbe selekcija SAD pobedila je sa 3:2, po setovima 25:15, 14:25, 25:21, 20:25, 10:15.
Foto: Fonet

 

Iako su generalno pokazali borbenu i kvalitetnu igru, srpski odbojkaši imali su nekoliko padova, što je protivnik umeo da iskoristi. Dva puta je Srbija vodila i bila na dobrom putu da dođe do pobede, ili makar nerešenog rezultata. Amerikanci su pokazali više snage i koncentracije u završnici, što im je donelo preokret i pobedu.

Zbog poraza ne treba previše očajavati - naša reprezentacija je izgubila od jednog od kanditata za medalju, a i makar jedan osvojen bod može puno značiti zbog druge faze takmičenja.

Naredni protivnik reprezentacije Srbije biće Kamerun. Naša ekipa važi za favorita i ovaj meč je prilika za podizanje samopouzdanja odbojkašima pred duel sa Rusijom.

 

Srbija - SAD 2:3

Srbija: Nemanja Petrić, Aleksandar Okolić, Uroš Kovačević, Milan Katić, Petar Krsmanović, Marko Ivović, Nikola Jovović, Aleksandar Atanasijević, Dražen Luburić, Neven Majstorvić, Marko Podraščanin, Nikola Rosić, Srečko Lisinac, Ivan Kostić. Selektor: Nikola Grbić.

SAD: Tajlor Sender, Metju Anderson, Eron Rasel, Džefri Džendrik, Kavika Šodži, Daniel Mekdonel, Mika Kristenson, Maksvel Holt, Bendžamin Peč, Džejk Lenglou, Tejlor Everil, Dejvid Smit, Dastin Vaten, Erik Šodži. Selektor: Džon Sperou.

 

 

Foto: Fonet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar