Portal za online plaćanje sudskih taksi

|   Info
Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da je Ministarstvo, uz integraciju sa sistemom Kancelarije za IT i eUpravu, razvilo portal za online plaćanje sudskih taksi eplacanje.sud.rs kojim je svim strankama omogućeno da na jednom mestu izvrše uvid u razrezane sudske takse na svom predmetu i da ih istovremeno izmire elektronskim plaćanjem.
Foto: Pixabay

 

Izvor: FoNet

Sistem je omogućen u svim osnovnim, višim i privrednim sudovima, plaćanje je moguće platnim i kreditnim karticama sa portala Pravosuđa odabirom opcije za unapred određenu taksu bez potrebe odlaska u banku, poštu ili prekucavanja podataka o iznosu, pozivu na broj, primaocu i broju računa u mobilne i druge aplikacije, objasnila je Popović u pisanoj izjavi.

Potvrda o plaćanju takse se dostavlja stranci na označenu adresu elektronske pošte, a informacije o realizaciji transakcije su sudu elektronski dostupne i u okviru samog sistema se automatski rasknjižavaju, a što stranke i sud dodatno oslobađa dostavljanja dokaza o uplati takse, dodala je ona.

Prilikom procesa naplaćuje se provizija, koja je jasno iskazana i koju propisuje banka posredstvom koje se obavlja "+ePlaćanje".

O zaštiti podataka platne kartice stranke brine softver odabrane banke koji je u obavezi poštovanja stiktnih propisa u zaštiti podataka svojih klijenata uz istovrmeno poštovanje pravila organizacija kao što su Visa i Master card, saopštilo je Ministarstvo pravde.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar