Poslanici o zaštiti sredine

|   Info
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je danas redovnu sednicu parlamenta za 2. oktobar, na čijem dnevnom redu će se naći predlozi zakona iz oblasti zaštite životne sredine.
foto: Fonet

 

Izvor: FoNet

Na dnevnom redu biće predlog zakona o izmenama Zakona o zaštiti životne sredine, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Hrvatske o saradnji u oblasti zaštite životne sredine i očuvanja prirode, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o očuvanju afričko-evroazijskih migratornih ptica vodenih staništa.

Poslanici će razmatrati i Predlog zakona o potvrđivanju Protokola o održivom transportu uz Okvirnu konvenciju o zaštiti i održivom razvoju Karpata, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o očuvanju populacija slepih miševa u Evropi, koje je podnela Vlada Srbije.

Skupština će razmatrati predloge odluke o izmeni Odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija skupštine u međunarodnim parlamentarnim institucijama, koje je podnela predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, kao i više predloga odluka o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora parlamenta, koje su podnele poslaničke grupe Srpske radikalne stranke, Socijaldemokratske partije Srbije, Dosta je bilo.

Na dnevnom redu biće i predlog odluke o prestanku funkcije predsednika Osnovnog suda u Somboru, koji je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar