Posle Gazivoda, zabrana i za posetu Zubinom Potoku

|   Info
Iz Prištine je u Beograd stigla zabrana za posetu Zubinom Potoku. Prethodno je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zabranjena poseta Gazivodama.
Foto: FoNet

Izvor: RTS, Tanjug

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, izjavio je za Tanjug da je Priština, osim brani Gazivode, zabranila posetu predsednika Srbije još dvema lokacijama u Zubinom Potoku.
Đurić je rekao da je to Centar za ekologiju i razvoj sporta i Centar Crvenog krsta AP KiM u Zubinom Potoku.
Direktor Kancelarije za KiM za Tanjug kaže da je odluka saopštena usmeno i da predstavnici u Prištini odbijaju da to pošalju napismeno, zato što smo, kako kaže, ranije danas objavili prethodno obaveštenje za zabranu posete brani Gazivode i "obelodanili njihove laži".

Hašim Tači je, inače, danas rekao novinarima u Briselu da nema nikakvih prepreka za posetu predsednika Srbije Kosovu i Metohiji, a Đurić je na Tviteru objavio fotografiju mejla koji to demantuje.
"Ovim potvrđujemo da smo dobili obaveštenje i potrebnu agendu za predstojeću posetu Kosovu tokom vikenda. Skrećem pažnju da je agenda posete Kosovu delimično odobrena. U vezi s predloženom agendom ne možemo da vam pozitivno odgovorimo na zahtev za posetu postrojenju Gazivode. Hvala unapred na razumevaju", navodi se u mejlu koji je Dželal Šaćiri u ime prištinskih vlasti uputio oficiru za vezu Dejanu Pavićeviću juče, 6. septembra, u 17.38.

Vučić je ranije naredio vojsci, a zatim zatražio od policije i BIA, da prekinu svaku komunikaciju sa kosovskom policijom, Kforom i bilo kojim albanskim i međunarodnim predstavnicima koji deluju na teritoriji AP Kosovo, a povodom njegove posete.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar