Posle letnje pauze, bogat sportski vikend u Smederevu

|   Sport
Fudbaleri Smedereva dočekuju valjevski Krušik u trećem kolu Srpske lige-grupa zapad, odbojkašice Smedereva igraju kup meč sa Imlekom

Fudbaleri Smedereva u subotu  igraju meč trećeg kola Srpske lige-grupa zapad. Njihov protivnik na stadionu kraj Stare Železare biće tim Krušika iz Valjeva. Ovaj meč, u subotu, počinje u 16 časova. Posle dva  odigrana kola, Smederevcisu  na podeli  drugog mesta sa još četiri kluba koji takođe imaju 4 osvojena boda. Podsetimo, u prvom meču, Smederevci su na svom terenu savladali tim Poleta z Ljubića sa 2:0, dok su u prošlom kolu, na gostovanju u Ljuboviji igrali nerešeno 0:0, sa timom Drine. Trener Ljubiša Stamenković, ove godine, sa novom upravom, ističe prvoligaške ambicije i konačan  povratak Smederevaca u savezni rang takmičenja.

Pre nekoliko dana, u prostorijama Gradske uprave održana je  i konferencija klubova Gradskih liga GFS Smederevo.

Odlukom Izvršnog odbora GFS Smederevo, gradska liga će i u narednoj takmičarskoj godini biti podeljena na grupu „Morava“ i grupu „Šumadija“ sa po 10 klubova.

U obe grupe prvenstvo počinje 15  i 16. septembra 2018. godine, a završava se 01  decembra 2018. godine

 

U subotu se igra i  finale Kupa centralne Srebije u odbojci, koje se vodi kao šesnaestina finala nacionalnog kupa. Odbojkašice Smedereva, u subotu u 18 sati  u dvorani Smederevo, u ovom kup meču dočekuju tim Imleka iz Beograda. Ove godine šampionat Prve ligepočinje ranije, već krajem septembra, a pre toga Smederevce očekuje domaćinstvo tradicionalnog turnira Smederevska jeen, na kojem će gostovati i superligaške ekipe Takova iz Gornjeg Milanovca i Dinama iz Pančeva.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar