Posle pobede Voždovca trener Dinama optužio igrača rivala za provokaciju i rasizam

|   Sport
Fudbalska Superliga Srbije nikada nije dosadna, ali nažalost najčešće je to zbog dešavanja koja nemaju puno veze sa sportom. U poslednjem kolu iz nefudbalskih razloga uzbuđena je bilo u utakmici Voždovca i Dinama. Domaći tim pobedio je Vranjance sa 2:0, a pored oštrih kritika na račun igre svojih fudbalera, trener Dinama optužio je i jednog od igrača rivala za provokativno ponašanje i rasizam.
Foto: FK Voždovac

 

Do gužve je došlo nakon što se utakmica završila, a akteri u čitavoj priči bili su igrači na terenu, rezervni fudbaleri i publika.

“Neko od naših igrača je otišao tamo sa publikom i onda se iskomplikovalo. Mali, sedmica, iz Voždovca trčao je 60 metara da on brani publiku. Ja ne znam šta je to. Tu je i nastao taj cirkus. Celu utakmicu je mali provocirao i vređao moje crnce nazivajući ih majmunima. Provocirao je, ja ne znam šta je sudija gledao. Celu utakmicu je provocirao sve živo. Ne znam da li je bio nervozan ili šta je, ali takav bezobrazluk nikad nisam video”, izjavio je posle meča trener Dinama Dragan Antić.

Na ovu optužbu odgovor je imao i šef stručnog štaba Voždovca:

“To je teška optužba, znam mentalni sklop tog momka, nikada ne bi rekao tako nešto. Vi verujete vašim igračima, ali ja verujem mojim. To Duronjić sigurno nije rekao”, rekao je Branko Vojinović.