Posle šokantnog početka i druge pobede, sledi duel sa Australijom

|   Sport
Muška odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u trećem kolu šampionata sveta selekciju Tunisa sa 3:1 (20:25, 25:20, 25:21, 25:20) i preuzela prvo mesto u C grupi sa sedam bodova, jednim više od Rusije, a tri više od SAD, uz utakmicu više od te dve selekcije.
Foto: Odbojkaški savez Srbije

 

Odbojkaši Srbije su u duel protiv najslabijeg tima u grupi ušli veoma slabo, prvi set su odigrali ispod nivoa, gotovo neodgovorno i zasluženo su izgubili taj deo igre. To je selektora Nikolu Grbića primoralo da odustane od namere da danas odmara nosioce ige i na početku drugog seta bio je primoran da na teren pošalje gotovo sve standarde startere. Gubitak jednog boda protiv Tunisa bio bi veliki udarac, jer se u drugu fazu takmičenja prenose bodovi.

Posle šokantnog početka reprezentativci Srbije su se u drugom setu dosta mučili da pronađu pravi ritam i da nametnu tempo koji im odgovara, pa je Tunis vodio sa 10:7. Tada je Grbić uspeo da konsoliduje tim i usledio je preokret i izjednačenje, a potom je sve išlo lakše, mada ne kako se očekivalo.

Odbojkaši Tunisa bili su uspešniji u servisu, gde su osvojili četiri poena, a mi jedan, bili su ravnoravni u bloku, a naša selekcija je opipljivu prednost ostvarila samo u napadačkim akcijama sa osam smečeva više.

“ Tako je uvek. Objektivno mislim da je Tunis najslabija selekcija u našoj grupi i ideja je bila da igrači koji nemaju baš puno prilike da igraju, odigraju ovaj duel. Nadao sam se da ću da vidim mnogo veću, neću da kažem želju, jer stvarno mislim da žele da igraju, ali su bili toliko stegnuti, van ritma, uplašeni. Izgledalo je kao da igraju sa rancem od 15 kilograma na leđima”, rekao je posle utakmice selektor Srbije Nikola Grbić.

Najvažnije je, ipak, da su osvojena sva tri boda, a ako reprezentativci Srbije sutra protiv Australije prikažu dobru igru i ostvare pobedu, ovaj duel se neće dugo pamtiti.

 

Srbija: Luburić 16, Kovačević 14, Ivović 11, Lisinac 9, Podrašćanin 8, Katić 5, Okolić 3, Krsmanović 1, Jovović 1, Petrić, Atanasijević, Majstorović, Rosić, Kostić.

Tunis: Bongui 27, Hmisi 7, Agrebi 7, Miladi 6, Kadi 4, Slimeni 4, Oten 3, Naga 3, Tara 1, Ridene,  Karamosli, Zuari, Tauergi.

 

 

Foto: Odbojkaški savez Srbije

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar