Poslednja grupa jagodinskih maturanata otputovala u Paraliju

|   Info
U grupi koja je otputovala na petodnevno letovanje u Paraliju bili su jagodinski maturanti koji su svoje srednjoškolsko obrazovanje stekli u drugim gradovima. Učenici i roditelji oduševljeni gestom lokalne samouprave
Foto: TV Kopernikus

 

Jagodinski maturanti koji su svoje srednjoškolsko obrazovanje stekli u drugim gradovima Srbije otputovali su na besplatno, petodnevno letovanje u Paraliju. Ovo je bila poslednja grupa učenika koja je otputovala u Paraliju ove godine, te je njihovim odlaskom u poznato letovalište ovaj projekat namenjen omladini uspešno završen. 

Zamenica gradonačelnika Jagodine, Snežana Vukašinović, koja je do sada ispratila svaku grupu učenika, izrazila je zadovoljstvo zbog još jednog uspešno realizovanog projekta grada Jagodine:

-Besplatno letovanje je samo jedna od mera jedinstvene socijalne politike koju sprovodi lokalna samouprava grada Jagodine i jedna je od mera koja brine o porodici: od rođenja deteta, preko školskih, pa sve do studentskih dana. Ovoj grupi želim srećan put, dobar provod i da im letovanje ostane u prijatnoj uspomeni. Svima koji ostaju na srednjem obrazovanju želim da se što pre zaposle i da potraže radno mesto u nekoj od mnogobrojnih fabrika koje je u grad dovela lokalna samouprava. Ostalim maturantima želim lepe akademske dane, da se ostruče, završe fakultete i da se vrate u Jagodinu, jer na mladima svet ostaje –rekla je Vukašinović.

Učenici su sa nestrpljenjem iščekivali polazak u Paraliju i na stajalištu se mogla osetiti samo pozitivna atmosfera zbog, verovatno poslednjeg, zajedničkog letovanja. Roditelji koji su ispratili decu na letovanje imaju samo reči hvale za ovaj gest lokalne samouprave:

-Ovo je prilika i da se druže, upoznaju i pošto su svi iz drugih gradova, da jednostavno prošire svoje vidike i da verovatno steknu neku novu ljubav prema Grčkoj i možda prema nekom drugom –rekao je jedan od roditelja.

Povratak ove grupe učenika očekuje se u četvrtak 20. septembra u popodnevnim časovima.

Dušan Miletić
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar