„Pošta Srbije“ upozorava: Ne otvarajte linkove u primljenim porukama!

|   Info
JP „Pošta Srbije“ detektovala je novi pokušaj zloupotrebe logotipa i imena Pošte kojim se građanima putem lažnih i prevarnih SMS poruka sugeriše da treba da izvrše određenu uplatu u cilju podizanja izvesne pošiljke.
Prevarni SMS

 

SMS poruka sadrži link ka stranici koja nije u vlasništvu JP „Pošta Srbije“, a na kom se traži uplata novca putem platnih kartica.

“Ovim putem želimo da skrenemo pažnju građanima Srbije da JP ‘Pošta Srbije’ nikada na ovaj način nije komunicirala sa svojim korisnicima i da ukoliko dobiju poruke slične sadržine ne postupaju na način kako se traži od njih”, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću.

U cilju edukacije i pomoći građanima Srbije, ukoliko postoje bilo kakve nedoumice, iz JP „Pošta Srbije“ poručuju  da Kontakt centar čiji su brojevi telefona 0700 100 300 i 011 3607 788, stoji na raspolaganju radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova.

“Građanima savetujemo da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke”, poručuju iz JP „Pošta Srbije“ i dodaju da je ceo slučaj odmah prijavljen Nacionalnom CERT-u Republike Srbije.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar