Potpisan ugovor o prodaji PKB-a za 105 miliona evra

|   Info
Ugovor o prodaji Poljoprivredne korporacije Beograd, koju je kupila kompanija "El Dahra" za nešto više od 105 miliona evra, potpisan je u Beogradu.

 

Izvor: Tanjug


Ugovor su u Ministarstvu poljoprivrede potpisali državni sekretar Dragan Stevanović i kopredsednik i suosnivač holdina "El Dahra" holdinga Kadim Abdul Aldarei.

Stevanović je rekao da danas počinje novi period za kompaniju PKB, a samim tim i za Srbiju.

"Kakav je izazov za Srbiju predstavljala kompanija PKB danas znaju gotovo svi. Mislim da je vreme koje je iza nas, vreme teškog, napornog i veoma kompleksnog rada svih koji su bili uključeni u ovaj proces", rekao je Stevanović.

On je podsetio da je kompanija "El Dahra" ponudila nešto više od 105 miliona evra za nepromenljivu imovinu PKB, odnosno zemlju, objekte, opremu i mehanizaciju neophodnu za proces proizvodnje, te da će Srbija na to, dodao je, dobiti nešto više od 17 miliona evra za "promenljivu" imovinu - stada i grla koji će novi vlasnik da preuzme.

Aldarei je rekao da predstavnici te kompanije prepoznaju značaj PKB za Srbiju i građane i obećao da će ta kompanija biti tri puta bolja nego danas.

"Poslaćemo pravu poruku za Srbiju i Srbe, da radimo najbolje da osiguramo da PKB dobro posluje", rekao je Aldarei.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar