Potporni zid u Grdeličkoj klisuri građen bez dozvole

|   Info
Potporni zid u Grdeličkoj klisuri, koji se nedavno obrušio, izgrađen je bez građevinske dozvole, piše danas Politika i dodaje da iako prošlo desetak dana od rušenja zida na najtežoj deonici Koridora 10, nije još jasno ko je odgovaran za propuste.


Izvor: Politika

Samo je prvi projekat za potporni zid na Koridoru 10 iz 2010. dobio zeleno svetlo, ali po njemu nije građeno., a jedanaest izmena je prošlo mimo zakonske procedure.

List piše da je reč o infrastrukturnom projektu, koji bi trebalo da bude završen do kraja godine, ali je sasvim izvesno da će taj rok biti prekoračen budući da je izvođač radova španski "Azvi" napustio gradilište, s obrazloženjem da nema ugovor za dodatne radove, a stabilizaciju kosine na deonici Grdelica –Caričina dolina preuzela je firma "Integral inženjering" iz Republike Srpske.

Desetak dana je prošlo od kada se zid srušio, ali još nije jasno ko je odgovoran za propuste koji su načinjeni na ovom gradilištu.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, je protiv 16 inženjera podnelo prijave Sudu časti Inženjerske komore. U Inženjerskoj komori navode da predstoji prikupljanje dokaza na osnovu kojih će se odlučiti da li prijava biti prihvaćena ili ne.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar